You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Journalistik i Bolivia

Oversigt

Ønsker du at prøver kræfter med journalistik? Så er Bolivia en oplagt mulighed! Her kan du arbejde med journalistik selvom du ingen uddannelse eller erfaring har, og du behøver såmænd heller ikke at kunne tale spansk. Det vil dog klart være en fordel at kunne enkelte gloser, så du kan overveje at supplere dit projekt med et spanskkursus.

Frivillig foran magasinet Cocha Banners kontor i Bolivia

Du vil arbejde på en engelsksproget publikation, Cocha-Banner, som udgives en gang om måneden. Cocha-Banner blev etableret i 2005 af en af vores frivillige på et undervisningsprojekt, og var i starten en del af et projekt på San Simón universitet. Derefter har det udviklet sig til en regulær publikation med stort potentiale. Cocha-Banners fokus beskrives bedst med avisens motto: "Skrevet af Cochafolk, til Cochafolk!"

Cocha-banner er det eneste engelskskrevne, kulturelle og informative blad, der bliver sendt rundt på caféer, pubs, restauranter og skoler i Cochabamba. Magasinets fokus er aktuelle sociale problematikker i bolivianeres hverdag, og dermed ikke ny sladder fra det fjerntliggende Hollywood.

For lokale bolivianere, studerende såvel som ældre, der hverken har kabel TV eller andre adgange til det engelske sprog, er magasinet derfor et vigtigt - og gratis - redskab til kunne øve de vigtige engelskkundskaber. Engelsk er et vigtigt sprog idet gode engelskkundskaber hjælper på jobmulighederne. Du kan se mere om udgivelsen her

Din rolle som frivillig i Bolivia

Vores journalistikprojekt er en unik mulighed, hvis du drømmer om at blive journalist og ønsker at snuse til denne spændende verden. Derudover er projektet en enestående mulighed for at komme tæt på den bolivianske kultur; som frivillig kan du komme til at rejse ud til både forskellige lokalsamfund samt til større byer for at interviewe lokale personer med relevans for månedens udgave.

Frivillig på journalistisk projekt i Bolivia

Du kan arbejde med forskellige aspekter af journalistik:

  • Design af layout
  • Interviews
  • Korrekturlæsning
  • Artikler
  • Produktionsteknikker
  • Research
  • Foto
  • Distribution

Dine arbejdsopgaver vil naturligvis variere efter hvilket projekt du arbejder på, men du kan forberede dig på at opleve journalistik i Bolivia på nærmeste hold sammen med et hold af internationale frivillige og lokale studerende.

Vores frivillige arbejder sædvanligvis 4-6 timer hver dag, og du vil starte med at arbejde som en slags praktikant, hvor du følger det lokale personale. Du vil modtage et arbejdsskema på din første arbejdsdag. Hver uge afholdes et møde, hvor du og de andre frivillige på projektet taler med jeres vejleder om arbejdet. Her kan I også diskutere forslag og idéer til artikler. Projektet kan tilpasses alt efter om du er på et sabbatår, eller er under uddannelse som journalist.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲