You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Senegal

Oversigt
Projektoversigt

Vores humanitære projekter i Senegal foregår i byen, St. Louis, som ligger fire timers kørsel nord for hovedstaden, Dakar.

Vi har to slags projekter inden for humanitært arbejde i Senegal. Du kan arbejde i et såkaldt Drop-Ind center for gadebørn eller du kan arbejde i en lokal børnehave.

Frivilligt arbejde på vores humanitære projekter i Senegal kræver et middel kendskab til fransk og engelsk. Hvis du ønsker det kan du tage et sprogkursus før eller under dit projektophold for derved at styrke dine franske sprogkundskaber. Du kan også kaste dig ud i det lokale sprog, wolof, og få en ultimativ lokal oplevelse.

Din rolle som frivillig

Frivillig og senegalesisk dreng

Senegal har desværre et stort antal børn, som lever på gaden. Disse er kendt som Talibés, og modtager ingen undervisning i skolen. I stedet er de nødt til at tigge om mad og penge. Som volontør i Senegal vil du helt sikkert se disse børn i det daglige gadebillede. Projects Abroad har projekter på et center for gadebørn.

Arbejdet på centret er fokuseret på fire områder: uddannelse, sundhed, sport/fritid og renovering/praktisk arbejde. Vores frivillige følger et tilrettelagt skema for at sikre at børnene lærer om alle fire fokusområder. Du kan blive involveret i følgende aktiviteter:

  • administration af sundhedsområdet,
  • uddeling af mad,
  • hygiejne,
  • kreative aktiviteter, såsom sport, lege, spille, og tegne.

Centret er vitalt for at børnene stadig er en del af samfundet, og for at de kan holde sig sunde og lære basale færdigheder som kan hjælpe dem videre i livet. Du vil få fuld støtte fra uddannet personale på centret under hele dit projekt.

Talibés-børn i Senegal

De lokale børnehaver er åbne fra kl 8.30 til kl 13, og har børn i alderen 3-6 år. Mange forældre prioriterer at sende deres børn i børnehave, og det er derfor ikke usædvanligt at enkelte klasser har op til 45 børn. Udover at være underbemandede har børnehaverne ofte dårligt uddannet personale, som ikke har meget forstand på at arbejde produktivt med så mange børn.

Som frivillig kan du arbejde sammen med det lokale personale, men du kan også arbejde selvstændigt med mindre grupper af børn, hvor I laver specifikke aktiviteter. Du vil hovedsagligt være med til basale undervisningsaktiviteter såsom at lære børnene tal og gloser på engelsk og fransk samt arrangere sportsaktiviteter. 

Du vil spille en vigtig rolle ved at udvide det lokale personales repertoire af sanglege, lege og aktiviteter. Du vil i særdeleshed få børnenes opmærksomhed, hvis du forbereder forskellige billedkunstaktiviteter. På flere af vore humanitære projekter i Senegal er basal undervisning et element af arbejdet.

Kulturen er så utrolig givende, det er virkelig beundringsværdigt, hvor meget de støtter hinanden, og hvor åbne de er over for én. Helt klart et punkt, hvor vi godt kunne lære af dem.
Anina, frivillig

For at sikre at vores frivillige og lokale partnere har de rette forventninger til hinanden og projekterne har vi udarbejdet en Care Management Plan, som alle frivillige på humanitære projekter forventes at følge. Du kan læse den her.

Senegal Care Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲