You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Rumænien

Oversigt
Projektoversigt

Vore humanitære projekter foregår i Brasov. Trods den internationale bevidsthed om rumænske forældreløse børns tilstand er der stadig mange omsorgssvigtede børn i landet, der har brug for daglig opmærksomhed og hjælp.

I 1990’erne var der i medierne stor opmærksomhed på Rumæniens mange forældreløse børn og forholdene på rumænske børnehjem. Det er næsten glemt i dag, men problemerne er stadig aktuelle, og den økonomiske støtte til at løse disse problemer er meget begrænset.

Som frivillig på et af vore humanitære projekter kan du arbejde frivilligt på børnehjem, daginstitutioner, centre for ældre mennesker og på et hjem for handicappede børn og voksne.

Din rolle som frivillig

Frivillig på humanitært projekt i Rumænien

Uanset hvilket projekt du ønsker at arbejde på, vil din tid og din indsats blive højt værdsat. Om det så er børn eller voksne, som du hjælper i deres dagligdag, er din vigtigste og fornemste rolle at give dem opmærksomhed, støtte og stimulans.

Især børnene har brug for opmærksomhed og omsorg. Det lokale personale har ganske enkelt ikke ressourcer til at give det enkelte barn den personlige kontakt som er så vigtig for dets videre sociale udvikling, og her spiller du som frivillig en stor rolle.

Du er meget velkommen til at arrangere aktiviteter selv. Tidligere frivillige på humanitære projekter i Rumænien har hjulpet med organisere lege, spil og sjove fysiske aktiviteter, som børnene elsker. Du kan også hjælpe med lektiehjælp, basal engelskundervisning, håndarbejde, sange, sport, og hvad der nu ellers kan laves af aktiviteter.

Min primære opgave i forhold til børnene var altså at udvise individuel opmærksomhed og prøve at skabe glæde og smil i deres tilværelse, virkelig at ville hvert enkelt barn. Men børnenes lyse sind gjorde mit arbejde nemt.
Stefan, frivillig

Din arbejdstid og mere specifikke arbejdsopgaver afhænger af hvilket projekt, du vælger at arbejde på, men du arbejder typisk 25 timer om ugen, mandag til fredag. Du har som regel fri i weekenden, som du så kan bruge til at udforske Rumænien sammen med andre frivillige i. Du kan også bruge lidt af fritiden på at lære nogle lokale gloser på et rumænsk sprogkursus.

Frivillig på humanitært projekt i Rumænien

Alle frivillige der deltager i et projekt indenfor humanitært arbejde i Rumænien skal gennemgå et sundhedstjek og desuden kunne fremvise en ren straffeattest for at vise, at man kan arbejde direkte med børn. Dette kan nemt klares hos din læge, samt på politistationen, og vi vil informere dig nærmere om dette når du ansøger. Bemærk dog, at det kan tage op til 40 dage at få godkendt disse papirer.

For at sikre at vores frivillige og lokale partnere har de rette forventninger til hinanden og projekterne har vi udarbejdet en Care Management Plan, som alle frivillige på humanitære projekter forventes at følge. Du kan læse den her.

Du skal arbejde i mindst 4 uger på et humanitært projekt i Rumænien.

Romania Care Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲