You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Mexico

Oversigt
Projektoversigt

Vores humanitære projekter foregår i byerne Guadalajara og Ciudad Guzman. Du har dermed mulighed for at arbejde i en storby eller i en mindre by. Begge steder udfordrer dig, og du bør være forberedt på at omgivelserne kræver meget af dig.

Det vil være en stor fordel for dig, hvis du i forvejen kan lidt spanske gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med spansk sprogkursus.

På vore humanitære projekter kan du arbejde på så forskellige steder som børnehaver, centre for handicappede børn, og centre for gadebørn. Hvis du har særlige præferencer og kvalifikationer vil vi meget gerne vide det, så vi kan få placeret dig på det helt rigtige projekt.

Din rolle som frivillig

Frivillig og mexicansk dreng på humanitært projekt

Vores projekt på et center for handicappede børn foregår i Guadalajara. Centret er også en offentlig skole for børn med fysiske og psykiske handicap. Børnene på centret er 6-12 år, og har forskellige handicap. De kræver derfor forskellige grader af opmærksomhed. Du arbejder typisk om formiddagen fra kl. 8 – 13, og så har du eftermiddagen fri til at udforske lokalområdet. Dine arbejdsopgaver varierer fra at hjælpe med at give børnene mad til at hjælpe dem med lektier.

Centret for gadebørn ligger i Guzman, og her hjælper du lokale socialarbejdere med at få unge drenge væk fra gaden og tilbage i samfundet. Fokusgruppen er drenge mellem 10 og 15 år. Du hjælper med forskellige aktiviteter såsom sport, engelskundervisning, generelle undervisningsaktiviteter og hvordan man klarer sig i hverdagen. 

Du kan arbejde i en børnehave som ledes af Røde Kors i Guzman. Centret henvender sig til enlige, ressourcesvage mødre med børn i alderen 0-5 år. Som volontør vil du hjælpe mødrene med at passe børnene og med enkle undervisningsaktiviteter.

Vi arrangerer jævnligt workshops for vores frivillige på humanitære projekter. Her kan du mødes med andre frivillige for at diskutere forskellige problematikker og udveksler idéer og erfaringer fra jeres arbejde. Du vil få en god viden om det mexicanske samfund og du vil lære mere om dit projekt. Disse workshops vil være en ekstra støtte for dig i dit daglige arbejde.

Hvert sted er specielt på sin egen måde, men alle steder hjælper de frivillige de overbelastede ansatte. Hvis du kan assistere med generelle hverdagspligter, give din opmærksomhed til omsorgssvigtede børn og til dårligt stillede folk, vil dit bidrag blive værdsat højt af dem omkring dig. På flere af vore humanitære projekter i Mexico er basal undervisning et element af arbejdet.

Selvom de ikke ejer andet end tøjet på kroppen, formår drengene stadig at smile, spille fodbold og at være optimistiske omkring deres fremtidsudsigter. De ved at de indre værdier er mere værd end materialisme.
Clara og Kresten, frivillig

For at sikre at vores frivillige og lokale partnere har de rette forventninger til hinanden og projekterne har vi udarbejdet en Care Management Plan, som alle frivillige på humanitære projekter forventes at følge. Du kan læse den her.

Mexico Care Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲