You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroads Flygtningeprojekt

Oversigt

Frivillige underviser  flygtninge i Italien

Europa står overfor en indvandrings- og flygtningekrise. Titusindvis af desperate mennesker fra Afrika, Mellemøsten og Asien krydser i øjeblikket kilometervis af farligt terræn og trodser Middelhavet under horrible forhold, alt sammen for at opnå bedre levevilkår for dem selv og deres familier. Mange dør på turen, ofte på tragisk vis på den sidste strækning over havet, inden de når den Europæiske kyst.

For dem der kommer sikkert frem, slutter kampen sjældent her. Regeringsorganer og infrastruktur har haft svært ved at håndtere den talrige strøm af mennesker, som behøver hjælp. Derfor må privatpersoner og NGO’er gå ind i kampen og hjælpe de mange tusinde flygtninge og migranter, der allerede er ankommet til Europa og som bliver ved med at strømme ind sydfra.

Projects Abroad har indgået samarbejde med lokale organisationer i det sydlige Italien for at arbejde direkte med de nyankomne flygtninge. Arbejdet indebærer ’first response’ arbejde i form af at hjælpe flygtningene, så snart de ankommer til Italiens kyst og ’second response’ arbejde hvor man hjælper flygtningene med at få adgang til nødhjælp og hjælper dem med at vænne sig til livet i det nye land.

Det første projekt vil foregå i samarbejde med en NGO og omhandler logistisk support til ”first response” operationer.

Både med flygtninge ankommer direkte til Project Abroads opsamlingssted, hvor de bliver sat af fra patruljerende marinefartøjer eller kystvagtskibe. Frivillige vil komme til at assistere med ”first response” arbejde. Når en båd ankommer, hjælper de frivillige med at indsamle personlige data, foretager en vurdering af flygtninges helbredstilstand og lignende. Det vil være en fordel, at du som frivillig kan engelsk eller fransk, da mange flygtninge kommer fra Afrika. Denne del af arbejdet er i høj grad uforudseeligt, da det er uvist, hvornår bådene ankommer og den største del af arbejdet vil derfor foregå med "second response" arbejde. 

Den anden del af projektet foregår i forskellige områder i Calibrien, hvortil flygtninge og migranter bliver overflyttet og indkvarteret. Frivillige vil i dette projekt assistere med ’second response’ arbejde, som f.eks. at hjælpe med juridiske spørgsmål eller hjælpe til med at iværksætte eftersøgninger efter eventuelt bortkomne familiemedlemmer i Europa. Flygtninge og migranter skal desuden deltage i kultur – og sprogundervisning. Vi har brug for mange forskellige ekspertiser i forbindelse med dette projekt. 

Din rolle som frivillig
Det er i høj grad plads til, at frivillige kan bidrage med egne idéer til, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe, hvad enten det handler om oversættelsesarbejde, med at assistere ældre eller med at hjælpe i byernes medborgerhuse. Du har mulighed for at arrangere sprogkurser, passe børn så deres mødre kan deltage i sprogundervisning, arrangere workshops der f.eks. kan omhandle religion, kultur og livsfærdigheder, arrangere sociale aktiviteter for at engagere centrets kvinder i lokalsamfundet, undervise i basale IT færdigheder eller interviewe de nyankomne flygtninge om deres forventninger og behov. Grundet projektets presserende og uforudsigelige natur, er der plads til, at frivillige kan tage selvstændigt initiativ i samarbejde med lokale partnere og personale. Du skal være fyldt 18 år for at deltage på projektet. 

De fleste af vores projekter foregår i Reggio Calabria, og frivillige kan flyve til Reggio Calabria lufthavn (REG). I enkelte tilfælde vil vores frivillige deltage i projektet i Camini, og her er den nærmest lufthavn Lamezia Terme (SUF).

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲