You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Flygtningeprojekt i Italien

Oversigt

Frivillige underviser  flygtninge i Italien

Europa står overfor en indvandrings- og flygtningekrise. Tusindvis af desperate mennesker fra Afrika, Mellemøsten og Asien krydser i øjeblikket kilometervis af farligt terræn og trodser Middelhavet under horrible forhold, alt sammen for at opnå bedre levevilkår for dem selv og deres familier. Mange dør på turen, ofte på tragisk vis på den sidste strækning over havet, inden de når den Europæiske kyst.

For dem der kommer sikkert frem, slutter kampen sjældent her. Regeringsorganer og infrastruktur har haft svært ved at håndtere den talrige strøm af mennesker, som behøver hjælp. Derfor må privatpersoner og NGO’er gå ind i kampen og hjælpe de mange flygtninge og migranter, der allerede er ankommet til Europa.

Projects Abroad har indgået samarbejde med lokale organisationer i det sydlige Italien om at hjælpe de flygtninge med at komme på plads og falde til. Det vil være en fordel, at du som frivillig kan engelsk eller fransk, da mange flygtninge kommer fra Afrika.

Din rolle som frivillig

Projektet foregår i forskellige områder i Reggio Calabria og Camini, hvortil flygtninge og migranter bliver overflyttet og indkvarteret. Her vil du hjælpe de lokale organisationer i især arbejdet med børnene, som ankommer til centret. Opgaverne er mange og varierende, men de kan f.eks. inkludere:

  • arbejde i modtagelsescentre, hvor uledsagede børn fra Afrika og Mellemøsten skal have hjælp til at falde til i de nye omgivelser.

  • organisering af og medvirken til sprogundervisning (især engelsk, italiensk og fransk), IT-undervisning, idrætsaktiviteter, spil og lege, udflugter og andet til at fremme børnenes undervisning og udvikling.

  • hjælpe det lokale personale på modtagelsescentre med daglige opgaver, administration og børnepasning.

  • Afholde kulturelle workshops med diskussioner om køn, religion, arbejdskultur, og generelle kompetencer.

  • hjælpe lokalsamfundet i hjælpecentret og i suppekøkkenet, hvor flygtninge og hjemløse får måltider eller du kan hjælpe med at sortere tøj på et lager på havnen.

I løbet af opholdet kan frivillige muligvis hjælpe deres koordinator med at tage imod nyankomne bådflygtninge på havnen. Her hjælper frivillige med at uddele vand, mad, tæpper, sko og tøj, at yde støtte til nyankomne og med at holde områderne rene.

Det er i høj grad plads til, at frivillige kan bidrage med egne idéer til, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe. Grundet projektets presserende og uforudsigelige natur, er der plads til, at frivillige kan tage selvstændigt initiativ i samarbejde med lokale partnere og personale. Du skal være fyldt 18 år for at deltage på projektet. 

De fleste af vores projekter foregår i Reggio Calabria, og frivillige kan flyve til Reggio Calabria lufthavn (REG). 

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲