Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde

Frivilligt arbejde på humanitære projekter

Frivillig på humanitært projekt leger med børn

Vil du gerne hjælpe andre mennesker?

Du kommer ikke til at redde hele verden ved at rejse ud som ulandsfrivillig. Til gengæld vil din tid og energi betyde en masse for de mennesker som du møder hver dag på dit projekt, og det må du aldrig undervurdere.

Omsorg, positiv opmærksomhed og tid er vigtige elementer i ethvert barns opvækst – uanset barnets baggrund. Et skulderklap eller et kram kan være en succesoplevelse for et barn, og positiv opmærksomhed i form af ros eller en fortjent kompliment styrker børn og unges tro på dem selv. Når du tager dig tid til at lytte eller bare vær der – der skal ikke meget til fra din side.

Frivillige er ofte ikke klar over, hvor meget de kan påvirke en anden persons liv med selv den mindste indsats. Ulandsfrivillige kan med deres tid og energi kan have en umådelig stor og positiv effekt på børn, der lever under barske vilkår.

Hvor hjælper jeg?

Vores humanitære projekter spænder bredt, og du kan arbejde med mennesker fra forskellige baggrunde. Fælles for projekterne er, at frivillige er en stor støtte for det faste personale og dermed en forbedring af hverdagen for mange børn og unge.

Vi samarbejder med børnehjem, centre for gadebørn, skoler for blinde og/eller døve, centre for fysisk og/eller psykisk handicappede, daginstitutioner for hiv-smittede, børnehaver i fattige områder og plejehjem for ældre mennesker. Du arbejder med børn og unge i alle aldre, og foretrækker du at arbejde med en bestemt aldersgruppe, må du gerne lade os vide det så vi kan matche dig med det rigtige projekt.

Uanset hvad du vælger, er der brug for dig. Der er brug for dine hænder, og - måske vigtigst af alt - er der brug for din energi, entusiasme og engagement. Du behøver ingen kvalifikationer for at deltage i disse projekter; kun et ønske om og en vilje til at gøre noget godt for andre mennesker.

Hvad hjælper jeg med?

Aktiviteterne på de humanitære projekter handler både om at sikre at børnene fungerer i hverdagen, hvor de får mad at spise og et sted at sove; og om at give børn og unge det bedst mulige udgangspunkt for deres videre personlige udvikling igennem basal undervisning, viden om hygiejne og sociale kompetencer, og forskellige læringsaktiviteter.

Du hjælper også til med lavpraktiske opgaver såsom oprydning, madlavning, tøjvask og hvad det faste personale ellers har brug for hjælp til.

Arbejdet kan til tider være udfordrende og hårdt, men børnenes livskraft og ukuelighed vil gøre det det hele værd. Forholdene er ofte primitive, og de ansatte er underbemandede - et par ekstra hjælpende hænder til at give samfundets mest skrøbelige et værdigt liv, er stærkt behøvet og bliver kraftigt værdsat.

Frivillig sammen med skoleelever

Støtte fra vores lokale personale

Det kan være en hård omgang at arbejde med mennesker i så fattige omgivelser. Derfor gør vi vores bedste for at forberede dig til dit arbejde. På din MyProjectsAbroad finder du en Care Management Plan hvor vi forklarer den langsigtede plan for projektet og hvad vores målsætning er. Planen er udfærdiget i forhold til behovene i det pågældende land, og vi kan måle effekten af vores frivilliges store stykke arbejde og løbende sætte nye mål.

Du vil ligeledes modtage vores strategi for beskyttelse af børn i vores arbejde. Her finder du vores retningslinjer for hvordan frivillige bør opføre sig i deres arbejde med børn, og hvordan de bør forholde sig i kontakten med børn.

Vi afholder jævnligt workshops for alle frivillige på humanitære projekter. Her mødes du med din lokale koordinator og andre frivillige for at diskutere problemstillinger og udveksle idéer fra jeres arbejde. Du kan også til enhver tid kontakte din lokale koordinator hvis du har spørgsmål eller har brug for støtte. Det er vigtigt for os at du har den rette støtte til at udføre dit arbejde bedst muligt.

Kontakt os gerne for mere information om dine muligheder, og lad os finde det projekt hvor vi bedst kan udnytte din energi og engagement.

Humanitære projekter i:

Afrika
Asien & Stillehavet
Latinamerika og Caribien
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲