You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Obstetrik i Tanzania

Oversigt
Projektoversigt

Som frivillig har du mulighed for at arbejde som sygeplejerske eller jordemoder på projekter inden for obstetrik. Du vil hovedsageligt observere fødsler, kejsersnit samt gynækologiske og obstetriske procedurer.

Hvis du er uddannet inden for faget, vil du få mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet. Det er vigtigt at være opmærksom på, at du skal have faglige kvalifikationer for at få lov til at arbejde direkte på projekter inden for Medicin og Sundhed. Vi tilbyder placering på projekter mange steder i Tanzania, fra mindre hospitaler i Arusha og Monduli, til store hospitaler i Dar es Salaam med over 100 fødsler om dagen.

Frivilligt arbejde eller praktikophold på Masaihospital

Frivillig med to nyfødte børn

Du kan også vælge at arbejde på vores unikke projekt i et Masaiområde. Her bor og arbejder du på et lille hospital sammen med et team af læger og sygeplejersker. Forholdene er meget basale, og behandlingsstandarden vil tider ligge langt under hvad du er vant til på grund af manglende ressourcer. 90% af patienterne er Masai som til tider vil have et væsentligt anden syn på behandlingen end dig.

Sammen med dine lokale kollegaer vil du indimellem tage på outreach hvor I tager ud i området for at behandle patienter som ikke kan komme til hospitalet. Du vil bo sammen med andre frivillige i et primitivt guesthouse i området. Projektet ligger omkring 5 timers kørsel fra Arusha, så du vil kun have mulighed for at mødes med frivillige fra andre projekter i weekenden.

På Masaihospitalet bør du være forberedt på en meget anderledes kultur. Ifølge masaiernes traditioner foretager masaiernes selv lægebehandling og kun i meget alvorlige tilfælde opsøger de hospitaler. Denne praksis ændres langsomt, men det er blevet mere almindeligt for masaier at søge læge for mindre alvorlige behandlinger og undersøgelser.

Hospitalet har for nyligt åbnet en fødegang og lægerne opfordrer gravide masaikvinder til at opsøge hospitalet hvis de oplever komplikationer under graviditeten. Det er vigtigt at frivillige udviser åbenhed og forståelse for denne kultur.

Min store drøm var at blive jordemoder. Min rejse har endnu engang bekræftet mig i, at det netop er min store drøm!
Lea, frivillig

Masaihospitalet er underbemandet, og det lokale personale har travlt. Det er derfor vigtigt at du selv udviser meget initiativ. Personalet har ganske enkelt ikke tid til at følge dig rundt og supervisere dig hele tiden. Vær klar til at påtage dig lavpraktiske opgaver, hvis du ikke har nogen medicinsk erfaring eller uddannelse og selv kan påtage dig behandlingsarbejde. Du skal kunne arbejde på Masaihospitalet i mindst 4 uger.

De officielle sprog i Tanzania er engelsk og swahili, men swahili er klart mest dominerende i lokalsamfundet. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle som frivillig/studerende

På alle vores obstetrikprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet. Uden en relevant uddannelse vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et obstetrikprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i vilkårene for jordemødre i et udviklingsland.

Det er helt op til det lokale personale at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et obstetrikprojekt i 4 uger eller mere. Hvis du har specifikke ønsker eller krav til dit ophold kan vi målrette opholdet herefter. Kontakt os for en personlig samtale om dine muligheder.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲