You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Journalistik i Tanzania

Oversigt

Journalistik i Tanzania – film produktion

Hvis du gerne vil prøve at arbejde frivilligt med journalistik inden du starter på en journalistuddannelse, er frivilligt arbejde på vores journalistikprojekt i Tanzania en god mulighed. Du får et spændende indblik i hvordan medieverdenen er i Tanzania samtidigt med at du får god og brugbar erfaring som du kan drage nytte af senere i din karriere.

De officielle sprog i Tanzania er engelsk og swahili, men swahili er klart mest dominerende i lokalsamfundet. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle som frivillig

Du kan vælge at arbejde med trykte medier eller filmproduktion.

Trykte medier

Ønsker du at arbejde på et projekt med trykte medier, samarbejder vi med to magasiner. Du kan arbejde på en publikation som udgives hvert kvartal eller en publikation som udgives hver anden måned. Du kan forvente at fokusere på artikler nyheder, rejser, erhverv, mode, og lokale begivenheder. Begge magasiner er i vækst, og når ud til en omfattende læserskare.

Journalistik i Tanzania – film produktion

Det ene magasin har en læserskare på 24.000 læsere, og har hovedsageligt fokus på uddannelse. det udgives hvert kvartal. Det andet magasin udgives hver anden måned, og henvender sig til dynamiske entrepreneurer. 

Projektet foregår i Dar es Salaam, og du kan forvente at arbejde sammen med en lokale journalister. Du kan forvente følgende opgaver:

  • research,
  • marketing,
  • udarbejdelse af nyhedsartikler,
  • udarbejde artikler til reportager,
  • sociale medier,
  • personalemøder,

Du vil også have mulighed for at optage korte videoer af forskellige interviews til hjemmesiden. Er du dygtig med et kamera kan du have mulighed for at bruge egne billeder til artiklerne eller på magasinernes hjemmeside eller sociale medier.

Det var rørende, for så havde de jo forstået noget i timerne, og jeg havde faktisk lært dem noget. Pludselig gav det en helt andet mening at være rejst til Tanzania. Det var ikke længere kun for min egen skyld.
Mette, frivillig

Din arbejdstid vil være 9-16 mandag-fredag, og du er velkommen til at medbringe din egen pc og kamera som du kan bruge på dit projekt.

Vi forventer at du møder op med en masse initiativ, motivation og at du kan arbejde selvstændigt.

Filmproduktion

Er du god for entusiasme, motivation og noget erfaring er du den rette frivillige til vores projekt med filmproduktion. Her er du med til at afholde workshops, praktiske lektioner og vise lokale indbyggere i Arusha hvordan man kommer i gang med at beskæftige sig med filmproduktion..

Journalistik i Tanzania – film produktion

Du og de andre frivillige på projektet arbejder på et filminstitut. I lærer lokale unge de mange aspekter af film produktion såsom redigering, lys, design, kreativ historiefortælling, produktion, og tv-journalistik. Som frivillig hjælper du det faste personale på projektet og du støtter dem i de forskellige daglige opgaver ligesom at du hjælper eleverne med at lave deres egne produktioner.

Hvert år udvælges omkring 45 elever i alderen 18-28 pr til at deltage i et 3-års træningsprogram. Frivillige spiller en stor rolle når det kommer til samspillet og undervisningen af brugerne. Sammen med det lokale personale giver du brugerne mere viden om filmproduktion og branchen ligesom at deres sociale, kreative og hverdagskompetencer udvikles.

Du vil blive opfordret til at arbejde med eleverne i mindre grupper, hvor I kan udveksle idéer, kulturelle forskelle, generelle synspunkter og på den måde idéudvikle og skabe et kreativt forum.

Vi opfordrer frivillige til at arbejde med mindre grupper af elever og lokalt personale, og derved udveksle idéer, kompetencer og kulturelle forskelle. Formålet med dette projekt er at give eleverne de nødvendige redskaber at arbejde videre med.

Frivillige som vil arbejde med filmproduktion skal have gennemført mindst et års relevant uddannelse.

Vi anbefaler at du deltager på journalistikprojektet i mindst 4 uger for at få et optimalt udbytte.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲