You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø i Sydafrika

Oversigt
Projektoversigt

Som ulandsfrivillig i Sydafrika kan du arbejde i et stort naturreservat i det nordlige Sydafrika – nærmere bestemt på grænsen mellem Botswana og Sydafrika. Området hedder Wild At Tuli Safaris og er på omkring 5000 hektarer. Vores lejr ligger ved Limpopo-floden, som hyppigt besøges af elefanter, flodheste, leoparder, kuduer og strudse.

Tilværelsen i Afrika syd for Sahara er bestemt ikke nem. Ulovlig jagt, tørke, skovrydning, ørkendannelse og jordforringelse er alle større miljøproblemer. Reservater som Wild At Tuli er derfor essentielle for dyrelivet og for at bevare oprindelige habitater. De vilde dyr strejfer stadig omkring i hele Sydafrika, men den menneskelige befolkning har efterhånden presset de fleste elefanter, løver, næsehorn, bøfler og leoparder langt ud på savannen.

Frivillig researcher elefanter i Botswana

Vores reservat, Wild At Tuli, ligger i den sydlige ende af en række andre grænsereservater, som spreder sig over grænserne imellem Sydafrika, Botswana, Zimbabwe og Mozambique. I Wild At Tuli-reservatet har vi et rigt dyreliv, og idet jagt aldrig har været tilladt i området forbinder dyrene ikke mennesker med fare, og du kan derfor nærme dig uden at skræmme dem.

Disse grænsereservater har vital betydning for naturbeskyttelse, og med frivilligt arbejde for Projects Abroad kan du deltage i dette vigtige arbejde. Du behøver ingen erfaring eller kvalifikationer, og alle kan deltage på dette projekt. Du arbejder sammen med vores professionelle personale, som hjælper dig med at falde godt til på projektet. Så hvis du har lyst til at arbejde i betagende omgivelser, skal du helt klart besøge Wild At Tuli.

Din rolle som ulandsfrivillig

Du kommer til at arbejde med en bred vifte af forskellige opgaver. Du kan for eksempel hjælpe med at beskytte truede plantearter mod invasive arter, du kan rydde stier, plante nye træer og planter, og en masse mere.

Frivillige på Natur & Miljø-projekt i Botswana og Sydafrika

Du vil også få mulighed for at lære om GPS-teknikker og hvordan man sporer dyr, og det er vigtige redskaber for at kunne være opdateret om de forskellige dyrearter i reservatet. Især elefanter, løver, hunde, hyæner og leoparder er vigtige at holde øje med, men også plantearter, som for eksempel den ældgamle træsort, baobabtræet, er vigtig at være opmærksom på.

Du kommer hovedsagligt til at arbejde med følgende områder:

 • Sporing og identifikation af pattedyr, fugle og planter ved brug af observations- og sporingsteknikker,
 • Sporing af rovdyr,
 • Indsamling af data om elefanter, flokdynamik og kost,
 • Kontrol af jorderosion,
 • Fjernelse af gamle hegn,
 • Konstruktion af dæmning,
 • Konstruktion af naturlige vandhuller,
 • Baobab-undersøgelser,
 • Konstruktion af udsigtsposter,
 • Markering af nye veje,
 • Anti-krybskytteri foranstaltninger,
 • Oplysningsarbejde i lokale samfund.

Det indsamlede data bruges til at opnå en dybere forståelse af de forskellige dyre- og plantegrupper og deres vaner. Vi deler vores data med forskellige partnere for ved at arbejde sammen opnår vi et langt bedre fælles resultat for dette vigtige område i Sydafrika.

Gepard søger skygge under et træ i Botswana

Frivillige arbejder typisk 5-6 timer om dagen: 4 timer tidligt om morgenen og 2 timer sidst på eftermiddagen. Arbejdstiden er delt op for at du ikke skal arbejde i den bagende sol midt på dagen, da det simpelthen bliver for varmt. Du kan i stedet bruge den mellemliggende tid på at slappe af, eller hygge dig med de andre frivillige ved at spille dart eller kort.

De fysiske rammer

På grund af det rige dyreliv i området må vores frivillige ikke forlade lejren uden en ansat fra det faste personale. Derfor arrangeres der også ugentlige ture ind til byen for at ringe hjem, handle ind og ellers finde de ting, som du har savnet siden sidst. Du bor sammen med de andre frivillige, og I deles om køkkenfaciliteterne. Typisk tilberedes maden over en traditionel 'braai', som er en slags grill. Der er varmt vand og elektricitet i lejren.

Dette er en mulighed for via frivilligt arbejde at hjælpe til med bevarelsen af hyæner, elefanter og mange andre afrikanske dyrearter. I det hele taget er det at bo sammen med "de fem store" pattedyr i hjertet af et naturreservat med fascinerende natur, hvor kvalificerede rangers sørger for din sikkerhed, og for at du er utroligt godt informeret om dine omgivelser og dit projekt, intet mindre end en enestående chance!

Du bør være opmærksom på, at du højst kan arbejde tre måneder på dette projekt. Du bedes ankomme mandag inden kl. 15. Projektet er lukket henover jul fra ca. midten af december til start januar. 

Det er også muligt at arbejde frivilligt i en uge på dette projekt som tillæg til et af de andre sydafrikanske projekter. Dette giver de frivillige en rigtig god mulighed for at få imponerende naturoplevelser med hjem fra Botswana/Sydafrika.

Det er også her man ligger under den afrikanske stjernehimmel og glemmer tid og sted, mens man tæller stjerneskud. Lige pludselig bliver himlen badet i rødt lys og solen står op, og med et ændrer det hele sig og de dagaktive dyr kommer stille frem igen.
Ida, frivillig
Månedsrapport Management Plan, Data & Rapporter
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲