You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Folkesundhed i Sri Lanka

Oversigt
Project Overview
 • Placering: Colombo
 • Rolle: At arbejde med forskellige sundhedsfaglige emner, sundhedskampagner og outreach.
 • Krav: Mindst 18 år
 • Indkvartering: Værtsfamilier
 • Priser: Fra Loading...
 • Projektlængde: Fra 4 uger
 • Startdato: Fleksibel

Frivillige hjælper munk til på outreach

På vores projekt inden for Folkesundhed i Sri Lanka kan du lære mere om faget og få et godt kendskab til lokalbefolkningen. Projektet er velegnet for alle frivillige med en interesse i folkesundhed og i at hjælpe lokale indbyggere til en bedre hverdag.

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, singalesisk, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse på dette givende projekt.

Er du allerede uddannet inden for området, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.

Vi samarbejder med en lokal sundhedsorganisation, Moratuwa (MOH), som hører ind under de officielle sundhedsmyndigheder i Colombo, Sri Lanka.

MOH blev etableret i starten af 1950’erne og yder hjælp og støtte til mødre og børn. De har f.eks. også et uddannelsescenter for jordemødre. Organisationen har fem læger og tre sygeplejersker ansat på fuldtid til at arbejde på 17 klinikker.

Din rolle på projektet

Du vil arbejde sammen med de lokale læger og sygeplejersker såvel som andre frivillige på projektet. Det er altid det faste personale på projektet som afgør graden af praktisk arbejde.

Dine præcise arbejdsopgaver vil altid afhænge af din baggrund, men du kan som udgangspunkt forvente at hjælpe til med følgende:

 • Assistere læger og andet personale på klinikkerne, hvor mødre får lavet en sundhedsjournal for deres børn;
 • Indsamle og indtaste data;
 • Assistere jordemødre på hjemmebesøg;
 • Assistere folkesundhedsinspektøren på besøg på offentlige skoler;

Har du erfaring med tandpleje, kan du assistere lokale tandlæger på skolebesøg og tandklinikker.

En gang om måneden arrangerer vi Medical Camps, hvor frivillige sammen med lokalt sundhedsfagligt personale tager ud i lokalsamfundet for at behandle lokale indbyggere. Det kan også være oplysningsarbejde om forskellige emner inden for sundhed på skoler og lignende.

Hver måned arrangerer vi Medical Seminars, hvor en lokal læge giver en præsentation om forskellige medicinske emner. Her kan frivillige på medicinske projekter mødes med vejledere og diskutere forskellige problemstillinger i forbindelse med arbejdet.

Vil du arbejde i Sri Lanka i mere end 4 uger, skal du registreres hos myndighederne. Vi beder dig derfor tilmelde dig senest fire måneder inden afrejse, så vi kan nå at få det hele på plads for dig.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲