You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Sri Lanka

Oversigt
Projektoversigt

Vores humanitære projekter foregår i en række mindre byer på den sydvestlige kyst af øen. Vi samarbejder med en række børnehjem, børnehaver, forsamlingshuse og centre for handicappede børn.

Faciliteterne er som regel basale og det lokale personale arbejder meget hårdt på at opfylde de mange behov. Frivillige på enkelte af vores humanitære projekter på Sri Lanka har også mulighed for at hjælpe i et lokalt forsamlingshus om eftermiddagen. De frivillige hjælper efterladte børn med deres lektier, for eksempel igennem læsehjælp, og laver undervisningsmaterialer eller arrangerer kreative aktiviteter.

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, singalesisk, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle som frivillig

Frivillig med en skoleklasse i Sri Lanka

De fleste børn på børnehjemmene går i skole om morgenen. De frivillige hjælper derfor ofte med grundlæggende engelskundervisning i et par timer om morgenen. Nogle frivillige arbejder også med meget unge børn i dette tidsrum, blandt andet hjælper de hjemløse børn på 4 år med at lære alfabetet, tegne billeder og meget andet.

Nogle af børnehjemmene er bosat af børn med alvorlige handicap, og de frivillige hjælper med at give dem mad, gøre dem klar til dagen og lave fysiske øvelser. Disse projekter er ikke for hvem som helst. Der er brug for frivilligt arbejde her, og frivillige skal på forhånd indstille sig på at det ikke udelukkende er sjov og ballade, men at arbejdet til tider kan være hårdt og at nogle af børnene har lidt svære skæbner.

Du kan arbejde med børn og unge i alle aldre, så hvis du har særlige præferencer, må du meget gerne lade os vide det. På nogle af vore humanitære projekter i Sri Lanka er basal undervisning et element af arbejdet.

Man kan sige, at det var en lidt større udfordring at arbejde her, idet børnene ikke kunne tale engelsk. Men samtidig var de så fantastiske og dejligt nysgerrige. Og de lod sig ikke skræmme af, at jeg ikke forstod et ord af, hvad de sagde.
Gitte, frivillig

Det frivillige arbejde kræver ofte meget af de frivillige; arbejdet med hjemløse børn og mentalt eller fysisk handicappede børn kan være udfordrende, men samtidigt meget givende.

Frivillig med lokale børn på humanitært projekt i Sri Lanka

Vi afholder regelmæssigt workshops for vores frivillige på humanitære projekter, hvor de kan mødes med deres vejleder og hinanden for at diskutere forskellige problemstillinger, erfaringer og idéer. Hver frivillig får desuden en kasse med materialer stillet til rådighed, hvori du kan finde inspiration til aktiviteter på dit projekt.

For at sikre at vores frivillige og lokale partnere har de rette forventninger til hinanden og projekterne har vi udarbejdet en Care Management Plan, som alle frivillige på humanitære projekter forventes at følge. Du kan læse den her.

Ønsker du at arbejde i Sri Lanka i mere end 4 uger, skal du have en arbejdstilladelse. Vi skal derfor bede dig sende os din ansøgning 5 måneder inden afrejse, idet det tager noget at får arbejdstilladelsen på plads.

Sri Lanka Care Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲