You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Journalistik i Rumænien

Oversigt

Overvejer du en karriere inden for journalistik eller kan du bare godt lide at skrive, så er vores journalistikprojekt i Rumænien måske noget for dig. Du behøver ingen journalistuddannelse eller erfaring inden for journalistik, men du skal have gode engelskkundskaber, og du skal være god til at skrive.

Din rolle som frivillig

Du kan arbejde med trykte medier, hvor du arbejder på magasinet, The Village, eller du kan arbejde på en online publikation, Voices of the World, som udgives af Projects Abroad.

Vi samarbejder med et magasin, The Village, som beretter om traditionel rumænsk kultur. Stifterne af magasinet ønskede at hjælpe med til at holde ånden af den traditionelle landlige identitet i live. Den første udgave af The Village blev trykt i maj 2009 og udkommer i dag to gange om året i henholdsvist en sommerudgave og en vinterudgave. Hver udgave er på 60-100 sider i A4-format og der er altid vedlagt en form for souvenir som for eksempel en magnet, CD eller DVD som præsenterer en af landsbyerne.

Som frivillig arbejder du på magasinets engelsksprogede sektion. The Village distribueres gennem et netværk af hoteller, traditionelle restauranter og små landlige pensionater. Magasinet kan også fås til nationale festivaller, udstillinger og for abonnenter. The Village distribueres også internationalt, til forskellige ambassader, og til flere prominente personligheder i det rumænske kulturliv.

Frivillig på journalistisk projekt i Rumænien

Magasinets frivillige vil derfor være med til at sikre at gamle rumænske traditioner og skikke er kendte, respekterede og værdsatte blandt lokale og udenlandske turister. Du vil desuden få mulighed for at besøge rumænske landsbyer mindst en gang for at opnå kendskab til det landlige Rumænien og være i stand til at berette herom. Du vil interviewe mange forskellige slags mennesker, researche på deres levevis og traditionernes kamp med den moderne verden.

I løbet af dit arbejde på The Village vil du opnå værdifuld erfaring med alle sider af den proces, som udgivelsen af et kommercielt magasin udgør. Du vil få mulighed for at

  • researche,
  • skrive,
  • læse korrektur,
  • redigere,
  • analysere artikler,
  • hjælpe til med fotografering,
  • sidedesign,
  • distribution af magasinet.

The Village har til hensigt at starte en hjemmeside på både rumænsk og engelsk, og frivillige forventes derfor også at hjælpe til med opbygningen af den engelske udgave af hjemmesiden, optimere såvel som at udarbejde indhold såsom artikler og billeder. >Du kan også forvente at deltage i forskellige marketingsopgaver såsom at arbejde med sociale medier.

Frivillige på journalistisk projekt i Rumænien

Frivillige kan deltage i forskellige aktiviteter i byen, spise traditionel mad og skrive madanmeldelser, møde og interviewe rumænske minoritetsgrupper og opleve den meget traditionsrige kirkegang på en søndag. Vores volontører opfordres til at udvikle deres egne ideer og emner for interessante artikler.

Du arbejder på vores lokale kontor i Brasov, og din projektkoordinator vil hele tiden står klar til at støtte dig i dit arbejde. 

For at dine evner kan komme det lokale samfund yderligere til gode har vi desuden startet en ugentlig journalistikklub på en lokal folkeskole. Med hjælp fra vores journalistikkoordinator vil du koordinere arbejdet for 6 til 10 elever på skolen med at skabe en lille månedlig skoleavis. Eleverne er med i klubben på baggrund af deres engelskniveau, skrivefærdigheder, og andre relevante kompetencer. Eleverne udfører selv opgaverne inden for artikelskrivining, fotografi, redigering, korrekturlæsning og design.

Voices of the World

Frivillige journalister kan også bidrage til Voices of the World, som er et online magasin, der giver unge journalistspirer mulighed for at skrive artikler, debattere, og lære om hinanden gennem undersøgelser af emner der har indflydelse på vores verden i dag og deres verden i morgen.

Frivillige, der er 25 år eller yngre, kan deltage i ugentlige workshops, lave opgaver for Voices of the World, lave interviews og skrive artikler. Ældre frivillige kan arbejde som koordinatorer for de lokale unge journalister og de andre frivillige.

Du har fri i weekenden, som du så kan bruge til at udforske Rumænien sammen med andre frivillige i. Du kan også bruge lidt af fritiden på at lære nogle lokale gloser på et rumænsk sprogkursus.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲