You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Ernæring i Peru

Oversigt
Projektoversigt

Fejlernæring i de landlige områder i Peru har længe været grund til bekymring, og næsten 1/3 af alle børn på landet lider af kronisk fejlernæring. I 2010 havde Cusco-provinsen det fjerdehøjeste antal fejlernærede børn under 5 år.

Vi samarbejder med lokale myndigheder, hvor de kører et fødevaresikkerhedsprogram som involverer aktiviteter inden for ernæring, tidlig stimulans og omsorgsaktiviteter i et forsøg på at støtte lokale familier i Cotohuincho, San Isidro Chicon og Palcaraqui og hindre problemer i børns tidlige udvikling.

Dette projekt har til formål at mindske fejlernæring og tidlige udviklingsproblemer ved at forbedre kendskabet til ernæring såvel som ved at involvere mødrene i omsorgs- og stimuleringsaktiviteter.

Sammen med vore partnere har Projects Abroad Peru udviklet oplysningsmaterialer. Vi støtter op om det arbejde som lokale ernæringseksperter og sygeplejersker laver i nærområderne.

Selvom vi i høj grad arbejder sammen med forældre, er vores fokus på børn fra 0-5 år fordi undersøgelser viser, at dette er den rette målgruppe at arbejde med når det handler om forbedre den mentale kapacitet og ernæring.

Du skal kunne tale et middel spansk for at kunne arbejde som frivillig på dette projekt. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et spansk sprogkursus.

Du arbejder sammen med lokale sygeplejersker, og fokus er på fejlernæring og fødevareusikkerhed i lokalsamfund, samt at lære mødre om sunde madvaner.

Din rolle på projektet

Peruvianske kvinder bliver undervist i ernæring

Som frivillig har du tre roller på ernæringsprogrammet:

For det første tager du på hjemmebesøg hos lokale familer om morgenen og så afholder du workshops om eftermiddagen. Via workshops og læringsaktiviteter hjælper du og vores lokale partnere familier i risikogrupper med at udvikle indtagelse af sunde fødevarer.

I landområderne er du med til at arrangere workshops om ernæring, ligesom du uddeler ernæringsrigtig kost, vitaminer og kosttilskud. De lokale indbyggere har svært ved at skaffe æg og frugt, og det hjælper vores frivillige dem med at få, og det er især vigtigt for børnene. Vi hjælper også familierne med at anlægge små køkkenhaver med grøntsager, som de kan bruge til madlavning.

For det andet: Projects Abroad frivillige arbejder i hele området med kapacitetsopbygning og forbedring af forhold. Frivillige på ernæringsprojektet udvider allerede eksisterende medicinske workshops for børn i alderen 10-16 år. Målet er at etablere regelmæssige workshops afholdt af lokale specialister, som har kendskab til lokalsproget, Quechua.

Sunde indkøb på lokalt marked i Peru

Disse workshops vil henvende sig til højrisiko grupper såsom unge mødre og fattige indbyggere. Workshops om ernæring vil fokusere på mikroernæringsstoffer og vitaminer, god hygiejne, og retningslinjer for god kost for gravide og børn i alle aldre, og især under amning. Sammen med et lokalt sundhedscenter og ernæringsprogrammet sørger vi for, at vores oplysningsmateriale hjælper indbyggerne til at forstå hvordan de kan levere sundere og mere bæredygtigt.

For det tredje: Som frivillig på ernæringsprojektet kan du blive involveret i research om ernæring, men dette afhænger af dit erfaringsniveau. Eksempler på arbejdsopgaver kan være at du er med til at identificere børn med specifikke ernæringsproblemer for derefter at udvikle materiale som adresserer netop disse problemer. Frivillige kan også være med til at udvikle statistikker for at måle fremskridt. Eksisterende problemer er typisk mangel på jern, protein og kalk, som blandt andet kan føre til forkrøbling.

Ved at dokumentere arbejdet og udvikle statistik kan Projects Abroad udarbejde en bæredygtig strategi til bekæmpelse af fejlernæring, identificere de bedste metoder til behandling af fejlernæring, og finde ud af hvordan de forskellige tiltag påvirker helbredet.

Frivillig på ernæringsprojektet i Peru

Det frivillige arbejde foregår i samarbejde med lokale partnere. Lokalsamfundets medvirken er vigtigt for at øge antallet af deltagere og programmets succes.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲