You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Nepal

Oversigt
Projektoversigt

Vores partnerorganisationer har ofte et kronisk underskud af ressourcer. Arbejdet som frivillig er udfordrende; nogle af børnene er fejlernærede og andre har været udsat for vold i hjemmet. Vores humanitære projekter giver den frivillige mulighed for at blive involveret i disse børns liv ved at bringe positive aktiviteter ind i deres hverdag.

Vi samarbejder med centre inden for følgende:

 • Centre for fejlernærede børn
 • Skoler/hjem for psykisk handicappede børn
 • Rehabiliteringscentre for børn med fysiske handicap
 • Center for HIV-smittede børn og mødre

Din rolle som frivillig

Lille nepalesisk dreng maler

Ved at arbejde frivilligt på et humanitært projekt i Nepal kan du have en positiv indflydelse på børnene omkring dig. Du behøver ingen erfaring eller kvalifikationer for at arbejde på et humanitært projekt i Nepal, men du skal være klar til at dele ud af din omsorg, og du bør være forberedt på at blive udfordret.

Dine arbejdsopgaver vil naturligvis afhænge af hvilket projekt du vælger. Typisk vil din arbejdsopgaver involvere

 • arrangering af fysiske aktiviteter for børnene, for eksempel sport,
 • spil og sanglege,
 • male og tegne,
 • lektiehjælp,
 • hjælpe med stemmetræning og udtale,
 • bringe børn til og fra hospitalet,
 • monitorering af børn efter de forlader centret,
 • hygiejne
 • outreach-aktiviteter. Typisk kan du hjælpe med at forbedre de fysiske rammer.

Nogle af børnene på børnehjemmene går i skole om formiddagen, så her kombinerer du arbejdet på børnehjemmet med arbejde i en daginstitution eller på en lokal skole, hvorimod nogle af børnene bliver på børnehjemmet hele dagen. Disse børn bruger tiden på børnehjemmet til at hvile sig og interagere med de frivillige. Ved at tale engelsk med eleverne, hjælper du dem med at udvikle deres sprogkundskaber. 

Frivillig læser med nepalesiske børn

Vi afholder regelsmææsigt workshops hvor du og andre frivillige på humanitære projekter kan mødes og diskutere arbejdssituationer. I får et indblik i det nepalesiske sundhedssystem og I får dermed en bredere forståelse af kulturen. I kan også udveksle idéer og få feedback på jeres arbejde.

Uanset hvilket projekt du vælger, vil dit arbejde og din omsorg for børnene være højt værdsat. Mange af børnene er desparate efter opmærksomhed og omsorg, og du bør være forberedt på at skulle hjælpe dem med dagligsdagsting som vi tager for givet i Danmark.

Som frivillig fra en anden verdensdel kan du introducere børnene for en ny kultur, lære dem at der findes en verden udenfor Nepal og generelt udvide deres univers. Det kan være hårdt, men også meget givende arbejde.

For at sikre at vores frivillige og lokale partnere har de rette forventninger til hinanden og projekterne har vi udarbejdet en Care Management Plan, som alle frivillige på humanitære projekter forventes at følge. Du kan læse den her.

Det var en kæmpe oplevelse for mig at have mine to børn med på denne rejse. Turen har givet os en masse at snakke videre om efter vi er kommet hjem til Danmark, og vi oplever ofte, at vi refererer til forskellige situationer, vi oplevede sammen i Nepal.
Familien Cox, frivillig famillie
Nepal Care Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲