You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Mongoliet

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Ulan Bator
  • Rolle: Du hjælper lokale medarbejdere med at yde omsorg for børn og ældre og praktiske opgaver på projektet
  • projekttype: Børnehjem, børnehaver og centre for børn med indlæringsvanskeligheder
  • Aldersgruppe: 0-15 år
  • Antal: 15-120
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Priser: Fra 14.150 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Høj arbejdsløshed over en længere periode har betydet at en stor del af Mongoliets befolkning lever under fattigdomsgrænsen i dag. Mange familier kæmper hårdt for at overleve, og især i hovedstaden Ulaanbaatar er forældreløse gadebørn desværre ikke et sjældent syn.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold i udlandet, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie, som professionel eller hvad du nu har i tankerne.

Du bør ikke forvente, at børnene taler engelsk, så du kan overveje at supplere dit projekt med et sprogkursus i mongolsk.

Frivilligt arbejde med børn i Mongoliet

Det er muligt arbejde på børnehjem. Vi samarbejder med både private og offentlige børnehjem, og der kan være stor forskel på omgivelserne, idet der kan være alt mellem 20 og 200 børn og unge.

Du kan arbejde på centre for børn med indlæringsvanskeligheder og/eller fysiske handicap. Her kan du også deltage på hjemmebesøg, hvor du sammen med det lokale personale besøger børnene hjemme hos deres familier for at give rådgivning og støtte.

Humanitært arbejde i Mongoliet

Dine egentlige arbejdsopgaver vil afhænge meget af, hvilke aldersgrupper du arbejder med. Du kan hjælpe med alt lige fra spisning til spil, lege og lektiehjælp. Især uformel engelskundervisning vil være nyttigt også. Overordnet vil vi styrke børns personlige, mentale, kognitive og fysiske udvikling.

Det er også muligt at arbejde frivilligt på et center for gadebørn. Dette er et krævende projekt idet centret modtager omkring 60 børn. Du vil have meget frihed til at arrangere forskellige aktiviteter, men du bør huske på, at disse børn kommer fra meget svære vilkår, og du vil derfor blive udfordret.

Du kan også vælge at arbejde i en børnehave for børn i alderen 3-5 år. Her arbejder du sammen med en lokal lærer i klasser med op til 40 børn, så der er rigeligt at se til.

Dine egentlige arbejdsopgaver vil afhænge meget af, hvilke aldersgrupper du arbejder med. Du kan hjælpe med alt lige fra spisning til spil, lege og lektiehjælp. Især uformel engelskundervisning vil være nyttigt også. Overordnet vil vi styrke børns personlige, mentale, kognitive og fysiske udvikling.


Jeg har taget imod så mange nye udfordringer og udført dem. Det har lært mig meget og jeg tror, jeg vil være mere modig fremover.
Ida, frivillig

Bæredygtige projekter

Det er vigtigt, at din indsats har en effekt. Derfor sikrer vi, at frivillige får god støtte fra den lokale koordinator fra Projects Abroad, som arrangerer workshops med jævne mellemrum.

Sammen med de humanitære projekter i Mongoliet har vi udviklet en Care Management Plan, som er en langsigtet strategi for vores frivilliges indsats på projekterne.

Vi bruger også en sikker og anonym database til at dokumentere udviklingen i vores frivilliges arbejde på de humanitære projekter. Igennem databasen kan vi følge hvert enkelt barns udvikling og behov for støtte. Det betyder også, at du som frivillig kan se hvilke fremskridt tidligere frivillige har lavet, og det gør det nemmere for dig at starte på dit arbejde.

Ved hjælp af databasen kan du, se hvilket niveau et barn er på i forhold til dets generelle udvikling, læring og hygiejne. For dig betyder det, at du får en mere struktureret tilgang til dit arbejde fordi du kan se hvor du skal starte og hvad du skal fokusere på i løbet af dit projekt. Det gavner både projektet og dig selv.

Mongolia Care Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲