You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Mongoliet

Oversigt
Projektoversigt

Høj arbejdsløshed over en længere periode har betydet at en stor del af Mongoliets befolkning lever under fattigdomsgrænsen i dag. Mange familier kæmper hårdt for at overleve, og især i hovedstaden Ulaanbaatar er forældreløse gadebørn desværre ikke et sjældent syn.

Din rolle som frivillig

I Mongoliet kan du arbejde på både offentlige og private børnehjem som huser mellem 20 og 200 børn. Du kan arbejde på centre for børn med indlæringsvanskeligheder og/eller fysiske handicap. Her kan du også deltage i hjemmebesøg hvor du sammen med det lokale personale besøger børnene hjemme hos deres familier for at give rådgivning og støtte. 

Det er også muligt at arbejde frivilligt på et center for gadebørn. Dette er et krævende projekt idet centret modtager omkring 60 børn. Du vil have meget frihed til at arrangere forskellige aktiviteter, men du bør huske på, at disse børn kommer fra meget svære vilkår, og du vil derfor blive udfordret.

Humanitært arbejde i Mongoliet

Dine egentlige arbejdsopgaver vil afhænge meget af, hvilke aldersgrupper du arbejder med. Du kan hjælpe med alt lige fra spisning til spil, lege og lektiehjælp. Især uformel engelskundervisning vil være nyttigt også. Overordnet vil vi styrke børns personlige, mentale, kognitive og fysiske udvikling.

Du bør ikke forvente, at børnene taler engelsk, så du kan overveje at supplere dit projekt med et sprogkursus i mongolsk.

Vi afholder regelmæssige workshops hvor du og andre frivillige kan mødes og diskutere arbejdet på jeres projekter og opnå en bedre forståelse for den lokale kultur. Vi arrangerer også såkaldte outreaches hvor de frivillige tager ud i lokalsamfundet for at yde en ekstra indsats.

Jeg har taget imod så mange nye udfordringer og udført dem. Det har lært mig meget og jeg tror, jeg vil være mere modig fremover.
Ida, frivillig

For at sikre at vores frivillige og lokale partnere har de rette forventninger til hinanden og projekterne har vi udarbejdet en Care Management Plan, som alle frivillige på humanitære projekter forventes at følge. Du kan læse den her.

Mongolia Care Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲