You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Sport i Mexico

Oversigt

Som ulandsfrivillig på et sportsprojekt i Mexico kan du yde en positiv indflydelse på børn og unge ved at hjælpe dem med at dyrke deres yndlingssport og måske derved pleje et spirende talent. Vores sportsprojekter foregår i Guadalajara og Ciudad Guzman.

Frivillige og lokale mexicanere spiller volleyball

Ved at undervise børn og unge i idræt hjælper du dem med at få en aktiv hverdag. Derudover skaber sport et sundt forhold til konkurrence ligesom at det skaber sammenhold blandt holdkammerater.

Projektet giver disse børn og unge mulighed for at blive en del af et hold, de får ansvar og de får faste rutiner i hverdagen. Dette hjælper til med at holde børnene fra gaden og blive involveret i kriminalitet og misbrug. Børnene er mellem 11 og 16 år gamle. 

Du behøver ikke selv at være en erfaren sportsudøver eller træner – du skal blot have en passion for sport og lyst til at arbejde med børn og unge. Din indsats bydes velkommen uanset om du er i gang med et sabbatår, holder pause fra studierne eller karrieren eller om du blot ønsker en meningsfuld og anderledes ferie.

Det vil være en stor fordel for dig, hvis du i forvejen kan lidt spanske gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med spansk sprogkursus.

Fodbold er en meget populær sport i Mexico, og du vil ofte se børn og unge i gang med en lille kamp hvor det lige er muligt i byens gader og på større arealer. Volleyball og basketball er også populære sportsgrene, og mexicanerne er generelt glade for sport. Dine idéer og input vil blive højt værdsat.

Din rolle som frivillig

I Guadalajara arbejder du om morgenen på skoler for ældre elever, hvor du arbejder som undervisningsassistent for en lokal idrætslærer. Om eftermiddagen arbejder du på et offentligt idrætsanlæg hvor børn fra fattige kår kommer og dyrker idræt.

I Ciudad Guzman kombinerer du idrætsundervisning på universitetet eller en skole for ældre elever med arbejdet på et center for gadebørn. Således arbejder du med idrætsundervisning tre dage om ugen, og så arbejder du på gadecentret de øvrige to dage i din arbejdsuge.

På dit sportsprojekt arbejder du side om side med lokale idrætslærere. Om morgenen hjælper du typisk med grundlæggende idrætsundervisning som skal sikre at eleverne involveres i en række forskellig fysiske aktiviteter både på holdplan og individuelt. Afhængigt af hvordan elevernes idrætsundervisning er skemalagt, kan du arbejde med børn og unge i flere aldersgrupper. Du kan også forvente at elevernes niveau kan variere fra elev til elev, og der kan være mulighed for at hjælpe med at forberede eleverne til lokale turneringer.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲