You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Journalistik i Mexico

Oversigt

Kan du lide kommunikation og ønsker du at udforske journalistikkens verden, kan du med fordel arbejde frivilligt på et af vores projekter inden for journalistik i Mexico. Vores journalistprojekter ligger i Ciudad Guzman, og du kan arbejde på en avisredaktion eller en radiostation.

Du behøver ingen uddannelse eller erfaring med journalistik for at kunne arbejde på et journalistikprojekt i Mexico. Du skal dog have gode spanskkundskaber for at kunne deltage. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et spansk sprogkursus.

Lokal avisredaktion

I Ciudad Guzman kan du arbejde på en lokal avisredaktion. Du skal have gode spanskkundskaber, men du behøver ingen journalistisk erfaring for at arbejde på denne redaktion. Du vil have mulighed for at lave research og skrive artikler om emner som du finder interessante. Du kan for eksempel dække sportsbegivenheder eller kulturelle begivenheder.

Radiostation

Radiostationen i Ciudad Guzman tilhører det lokale universitets afdeling for journalistik, og er derfor placeret seperat fra vores projekt på den lokale avisredaktion. Denne station er en af de få radiostationer i området, der forholder sig neutralt ifht. til politiske og kommercielle holdninger. Det er en populær station blandt befolkningen i Guzman-området og lytterne sætter pris på at lytte til radioværter fra forskellige steder i verden.

Det lokale personale vil sætte stor pris på din deltagelse som frivillig og du vil få mulighed for at arbejde med forskellige aspekter af radioproduktion som f.eks. research af forskellige emner og diverse interviews i samarbejde med vores lokale personale eller journaliststuderende. Du vil efterfølgende få mulighed for at præsentere din historie i radioen. Som frivillig på projektet forventer vi, at du besidder let øvede spanskkundskaber, da dette er nødvendigt for at kunne foretage interviews og præsentere radioens øvrige programmer.

Din rolle som frivillig

Frivillig på journalistisk projekt i Mexico

Uanset hvilket projekt du vælger at arbejde på, vil du starte med at følge dine lokale kollegaer, og så vil du efterhånden få mere praktisk arbejde. De lokale journalister fungerer som mentorer for vores frivillige, og de hjælper og svarer gerne på spørgsmål.

Udviser du initiativ og kreativitet på radiostationen i Ciudad Guzman, vil du få rig mulighed for at blive involveret i flere forskellige arbejdsopgaver. Du kan arbejde med forskellige historier og vinkler, og du kan være med til at præsentere historier i radioen. Du vil arbejde med områder såsom nyheder, sport, og andre emner som er interessante for en populær universitetsradio.

Det er vigtigt, at du viser initiativ og opbygger et positivt forhold til dine kollegaer. For at du kan komme så tæt på journalistikkens forskellige aspekter som muligt skal dine kollegaer have tillid til, at du tager opgaverne seriøst. Uanset om du ønsker at arbejde på en af aviserne eller radiostationen vil du få mulighed for at opbygge din egen portefølje, som du kan tage med dig tilbage til Danmark.

Dit CV vil blive styrket af de praktiske evner du tilegner dig og din oplevelse med at bo og arbejde i et andet land, vil være bevis på dit mod og tilpasningsevne. Der findes næppe bedre måder at kombinere din personlige og faglige udvikling på!

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲