You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde eller praktikophold med Almen Medicin i Marokko

Oversigt
Projektoversigt

Frivilligt arbejde på et projekt inden for Almen Medicin er god mulighed for at lære om medicinsk arbejde i en anden kultur imens du hjælper lokale med at få den nødvendige behandling. Du skal have gennemført et års medicinstudier for at deltage på vores medicinske projekter i Marokko. Du skal ligeledes have gode sprogkundskaber inden for fransk.

Du kan arbejde på forskellige afdelinger i et medicinsk udleveringscenter i udkanten af Rabat. Centret køres af spansktalende sygeplejersker og en fransk læge, så det er vigtigt, at du kan tale godt fransk eller spansk. Du kan med fordele supplere dit projekt med et sprogkursus i fransk.

Du kan også vælge at kombinere arbejdet her med en uge på et større hospital med andre afdelinger end hvad det medicinske udleveringscenter tilbyder. Hvis du derfor har specifikke interesser, så nævn dem gerne i din ansøgning.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig arbejder sammen med lokale læger

Du kan vælge at arbejde på dermatologisk, gynækologisk, pædiatrisk eller kirurgisk afdeling. Du vil få tildelt en vejleder som du vil følge på hans/hendes daglige gang. Din arbejdsdag vil normalt være fra 8 til 16, hvor du vil arbejde med din vejleder på centret eller hospitalet.

Selvom du vil bruge meget tid på indlæring via observation er det nogle gange muligt at påtage dig en mere aktiv rolle. Hvis du viser entusiasme og initiativ, og hvis du får udviklet et godt forhold til de ansatte, kan du måske få tildelt mere ansvar. Kontakt os endelig for mere information således at vi kan tage en snak om dine ønsker og muligheder.

På alle vores medicin- og sundhedsprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken.

Uden en medicinsk uddannelse vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Jeg hjalp til hvor der var mest brug for mig. Jeg lærte en masse ved at diskutere de forskellige patienter med lægerne og de medicinstuderende.
Louise, frivillig

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲