You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Almen Medicin i Kina

Oversigt
Projektoversigt

Hvis du har afsluttet mindst 1 års medicinstudier har du mulighed for at deltage på Medicin & Sundhedsprojektet Chengdu, og har du gennemført mindst 2 års uddannelse, kan du arbejde i Shanghai. Du vil komme til at arbejde sammen med nogle af landets dygtigste og mest inspirerende læger. Faciliteterne er generelt af høj standard og kan sammenlignes med vestlige hospitaler.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig på medicinsk projekt i Kina

Som frivillig i Kina vil du arbejde på de større hospitaler i enten Shanghai eller Chengdu. Din rolle vil primært være at observere uddannede læger på forskellige afdelinger. På alle projekterne vil der være mulighed for at få indsigt i hvordan kineserne kombinerer vestlig og kinesisk medicin.

På den ene side er hospitalerne moderne men alle hospitaler har samtidig også en afdeling helliget traditionel kinesisk medicin som fungerer sideløbende med de vestlige metoder. Hvis du er interesseret i at lære mere om alternativ medicin, kan du bruge et par uger på en afdeling som kombinerer de gamle kinesiske metoder med moderne medicin.

Vi arrangerer dit projekt således, at du kan følge og observere ansatte i flere forskellige afdelinger på hospitalet. Normalt vil du rotere mellem afdelingerne med 1-2 uger på hver afdeling afhængig af den tid du har til rådighed. Foretrækker du at koncentrere dig om et eller to specifikke områder, såsom pædiatri, kirurgi eller andre områder, så er dette også muligt.

I Kina er der deruden enestående muligheder for frivillige for at arbejde med traditionel medicin. Mange lokalsamfund i udviklingslande rundt om i verden bruger udelukkende behandling med medicinske planter. Disse behandlinger, der har været brugt i årtusinder af de indfødte, er i dag af stor værdi for os i Vesten.

På alle vores medicin og sundhedsprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken.

Uden en medicinsk uddannelse, vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, mandarin, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

China Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲