You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Kina

Oversigt
Projektoversigt

Vores humanitære projekter i Kina foregår i Chengdu og i Shanghai. Du kan arbejde i børnehaver, eller på centre for handicappede børn og unge.

Vi samarbejder med centre for handicappede børn for hjælpe de mest udsatte i samfundet. Pleje og omsorg tilbydes både til centrenes faste beboere og besøgende: fra små børn til teenagere. Centrene tilbyder fysisk rehabilitering, uddannelse og pleje for mange børn. Både fysisk og mentalt stimulerende aktiviteter benyttes på centrene med henblik på at forbedre børnenes evner og give dem mulighed for en bedre fremtid.

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, mandarin, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle som frivillig

Frivillige med børn på humanitært projekt i Kina

Både i Chengdu og Shanghai kan du arbejde i en børnehave eller på et center for handicappede børn. I børnehaverne hjælper du det lokale personale med undervise børnene i for eksempel at læse og skrive, men også forskellige aktiviteter såsom håndarbejde og håndværk. Der vil ofte være 40-50 børn i klasserne. Din indsats vil blive værdsat af både børn og voksne, og du er meget velkommen til at komme med idéer og initiativer til aktiviteter.

På centrene for handicappede børn støtter du det lokale personale i det daglige arbejde. Børnene har typisk diagnoser som Downs Syndrom, autisme og spastisk lammelse. Du hjælper børnene med genoptræning, uddannelse og generel pleje. Både fysisk og psykisk stimulans er vigtige redskaber til at give børnene en bedre tilværelse.

Du behøver ingen kvalifikationer for at arbejde på dette projekt, men har du erfaring inden for området vil dette være en stor fordel. Har du erfaring med ergoterapi eller fysioterapi kan dette også være en fordel i arbejdet med handicappede. Det vigtigste er dog, at du interesserer dig for at arbejde med børn, og at du er klar til at give den nødvendige støtte og opmærksomhed.

Selvom mange ansatte kun taler en basis engelsk vil deres og børnenes entusiasme sikre, at du kan gøre dig selv forstået. Derudover vil din koordinator samt Projects Abroads ansatte sikre, at du får mest muligt ud af dit ophold. Det er også muligt at kombinere arbejdet som ulandsfrivillig i en børnehave med centeret for handicappede børn.

Fra min egen kultur er jeg vant til at give en masse omsorg og opmuntring til børnene ved at give dem kram og ros. Jeg prøver altid på at gøre børnene glade og sørge for at de morer sig. Jeg har forklaret mine kinesiske kollegaer at der er flere tilgange til læring.
Lise, frivillig

I sommerperioden og i februar hvor børnene har ferie, arrangerer vi ferieprojekter for lokale børn. Kontakt vores danske rådgivere for at høre mere om dine muligheder.

For at sikre at vores frivillige og lokale partnere har de rette forventninger til hinanden og projekterne har vi udarbejdet en Care Management Plan, som alle frivillige på humanitære projekter forventes at følge. Du kan læse den her.

China Care Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲