You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø i Kenya

Oversigt
Projektoversigt

Soysambu Conservancy organisationen arbejder aktivt på at beskytte det værdifulde naturområde i Great Rift Valley. Dalen er fristed og yngleplads for et stort antal vilde dyr, og er særligt værdifuld i forhold til at beskytte den truede Rothschilds giraf. Soysambu Conservancy dækker over 35.000 tønder land, og er hjemsted for mere end 450 fuglearter og over 50 arter af pattedyr, herunder ca. 100 Rothschilds giraffer, som udgør ca. 10% af verdensbestanden, som lever i den frie natur.

På Soysambu arbejder vi på at bevare Kenyas biodiversitet gennem research og opsyn. Vores fokus ligger på Rothchild’s giraffen som del af et større projekt med andre reservater. Denne forskning kan være med til at bestemme fremtiden for denne gren af girafstammen.

Andre dyr i reservatet er bl.a.: bøfler, løver, zebraer, bukke, impalaer, Thomson gazeller, Elandantiloper, hyæner, leoparder, flodheste og mere end 200 forskellige fuglearter.

Diverse

Zebra på den kenyanske savanne

 • Projektprisen indkluderer en afgift til Soyasambu Conservation projektet. Frivillige betaler ikke dette beløb seperat selv ikke hvis de bestemmer sig for at bo i campen.
 • Der vil være sørget for rent drikkevand.
 • For det meste er der electricitet om aftenen ved hjælp af solenergi anlægget.
 • Myggenet vil være til salg de fleste steder i Kenya, og frivillige kan købe dem ved ankomsten.
 • Gummistøvler er meget nyttige på projektet, da terrænet kan være mudret. Disse kan også købes i Kenya.
 • Frivillige bør medbringe egne lagener og soveposer. Der vil være sørget for tæpper.  

Kenya er kendt som den ultimative safaridestination, og man kan opleve mange forskellige dyrearter langs vejsiden. Dyrelivet trues dog af en voksende befolkning, krybskytter, øget forurening, ødelæggelse og byggearbejde. Vores mål er at beskytte dyrelivet og tillade reservatet at vende tilbage til dets oprindelige stand.

Du skal være opmærksom på, at du som frivillig skal have en arbejdstilladelse for at arbejde på projekter i Kenya. Arbejdstilladelsen koster 145 USD pr. måned og skal forlænges løbende.

Din rolle som frivillig

Frivillige på Miljø & Natur-projektet i Kenya

Vores frivillige involveres i en række forskellige opgaver på projektet, men det overordnede formål er at bevare dyrelivet, økosystemerne og dele viden om biodiversiteten med lokalbefolkningen. Vores frivillige arbejder sammen med erfarent og professionelt personale på projektet.

Aktiviteterne varierer i løbet af året, men du kan blive deltage i nogle af følgende opgaver

Frivillig på research med det lokale personale

 • Forskning omking en truet art: Rothschild’s giraffen og dens mikro-økologi.
 • Studier af pattedyr, fugle og planteliv igennem observation og sporingsmetoder,
 • Fjernelse af invasive planter,
 • Etablering af naturlige vandhuller til dyr,
 • Vedligeholdelse af adgangsveje
 • Deltagelse i pattedyrs optælling ved hjælp af kamarafælder
 • Indlæring af færdigheder i dyre- og planteidentifikation,
 • Anti-krybskytte-overvågning af området
 • Naturbevarelsesarbejde i lokalsamfund, for eksempel etablering af planteskoler.

Arbejdet er en kombination af praktisk arbejde og observerende research. Du arbejder typisk fem dage om ugen. En typisk arbejdsdag starter kl. 8 og varer indtil middag, hvor der er et par timers pause, hvorefter arbejdet genoptages indtil kl. 17. Afhængigt af aktiviteterne kan du blive bedt om at møde tidligere eller slutte senere. Det kan også hænde, at du bliver bedt om at arbejde i en weekend.

Jeg vil gerne være dyrlæge med speciale i eksotiske dyr, og erfaringen fra projektet har virkelig hjulpet mig. Jeg havde kontakt med og lærte meget fra etablerede dyreorganisationer som regelmæssigt besøgte reservatet.
Frederik, frivillig

Frivillige på safari i Kenya

Det frivillige arbejde på projektet er opdelt på et ugeskema som alle vores frivillige bruger. Uddannet lokalt personale er på projektet til at supervisere og vejlede vores frivillige i deres arbejde. Du kan også deltage i workshops, hvor du kan lære mere om de forskellige aspekter af projektet og reservatet.

Det er ikke tilladt at forlade lejren uden en lokal medarbejder. Dette er udelukkende for din egen sikkerhed, idet der er rovdyr i området. I fritiden kan du spille kort, fodbold, eller slappe af i træernes skygge. 

Du kan lære mere om naturbevaring ved at arbejde en uge på vores Natur & Miljøprojekt. Læs mere her.

Månedsrapport Conservation Management Plan Kenya
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲