You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Journalistik i Ghana

Oversigt
  • Placering: Accra
  • Rolle: At få professionel erfaring i at arbejde med tv, radio eller trykte medier
  • projekttype: Trykte medier, radiostation og tv-station
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 3 uger
  • Startdato: Fleksibel

Journalistisk research i Ghana

Hvis du overvejer et praktikophold i udlandet eller gerne vil prøve at arbejde frivilligt med journalistik inden du starter på en journalistuddannelse, er frivilligt arbejde på vores journalistikprojekt i Ghana en god mulighed. Du får et spændende indblik i hvordan medieverdenen er i Vestafrika samtidigt med at du får god og brugbar erfaring som du kan drage nytte af senere i din karriere.

I Ghana kan du arbejde inden for forskellige genrer af journalistik. Vores journalistikprojekter foregår i Accra, og du kan arbejde med radio, TV eller trykte medier. Vi anbefaler altid vores frivillige at foreberede sig inden afrejse. Du skal være indstillet på selv at komme med idéer til artikler og indslag. Du behøver ingen uddannelse inden for journalistik, men du skal have gode engelskkundskaber.

I Ghana taler indbyggerne engelsk og det lokale sprog, twi. Du kan forbedre dine sprogkundskaber og derved få et større personligt udbytte af dit frivillige arbejde ved at supplere dit arbejde med et sprogkursus.

Din rolle som frivillig

Arbejd blandt andet på en radiostation med ghanesiske journalister

Radio

Som frivillig kan du arbejde på en radiostation i Accra og få et indblik i hvordan en radiostation i Ghana fungerer. Du er med både for og bag mikrofonen, idet du arbejder med både produktion og udsendelse. Vores frivillige deltager ofte i debatprogrammer eller præsenterer nyheder.

Alle stationer har en stor lytterskare og er meget populære. Frivillige er før blevet genkendt på gaden i Accra på baggrund af deres stemmer! Udviser du initiativ og idéer, vil du blive belønnet med masser af god erfaring og du vil få mulighed for at tage noget af dit arbejde med hjem.

TV

Du kan også prøve kræfter med en TV-station i Accra. Dine kvalifikationer vil afgøre, hvor meget ansvar du vil få, og du vil typisk starte med at følge en lokal journalist. Du arbejder på Metro TV, som især har fokus på sportsbegivenheder.

Med et praktisk indblik i nyhedsproduktionen på en TV- og radiostation, er der forhåbentlige flere døre, der åbner sig i fremtiden.
Pernille, frivillig

Dine arbejdsopgaver vil være at udarbejde nyheder, skrive manuskripter til udsendelser, og egentlig produktions- og redaktionsarbejde. Du vil starte med at følge en lokal journalist som vil sætte dig ind i arbejdsgangen på redaktionen.

Trykte medier

Du kan vælge at arbejde med trykte medier. Frivillige med erfaring kan arbejde på to af Ghanas førende aviser, The Mirror og The Daily Graphic. Begge aviser er statsejede, men pressen i Ghana nyder generelt stor frihed og meget få begrænsninger. Du kan lave research og skrive dine artikler, udføre interviews, redigere, og deltage i pressekonferencer. Du vil få tildelt en vejleder som typisk er en erfaren journalist og som vil hjælpe dig godt på plads. Udstyret med et pressekort er du klar til at gå i gang.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲