You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Ghana

Oversigt
Projektoversigt

Vi har flere forskellige projekter inden for humanitært arbejde i Ghana. Du kan for eksempel arbejde frivilligt på børnehjem, i daginstitutioner, på skoler for børn med særlige behov og på døveskoler.

Vi har projekter i Akuapem Hills, Cape Coast, og Accra. Hvis du har særlige præferencer til projekt eller placering, så giv os gerne besked så vil vi så vidt muligt efterkomme dine ønsker.

I Ghana taler indbyggerne engelsk og det lokale sprog, twi. Du kan forbedre dine sprogkundskaber og derved få et større personligt udbytte af dit frivillige arbejde ved at supplere dit arbejde med et sprogkursus.

Din rolle som frivillig

børnehjemmene kan du arbejde med børn i alderen 0-14 år. De fleste børnehjem er relativt små med omkring 20 børn hvert sted. Langt de fleste af børnene går i skole om formiddagen, og derfor er der mest brug for dit arbejde om eftermiddagen når børnene har fri. I løbet af formiddagen hjælper du det hårdt prøvede personale med rengøring, tøjvask, madlavning og andre daglige gøremål.

Flere børnehjem har en skole tilknyttet og her kan du hjælpe med undervisning om formiddagen. Om eftermiddagen hjælper du med at passe børnene, og du hjælper dem med lektier.  

Som volontør bør du være forberedt på at arbejde sammen med flere andre frivillige, og vi forventer, at du udviser initiativ og entusiasme. Vi forventer også, at du er villig til selv at finde på arbejdsopgaver. Idéer modtages med glæde, og børnene vil elske alt hvad du finder på for dem. På flere af vore humanitære projekter i Ghana er basal undervisning et element af arbejdet.

Frivillig på humanitært projekt i Ghana

I daginstitutionerne er børnene op til 7 år gamle. Børnene er i daginstitutionen imens forældrene er på arbejde, og børnene passes for at undgå at de hænger ud på gaden. Du hjælper det lokale personale med let undervisning for eksempel at lære børnene alfabetet, talrækken, sange, spil og lege. Disse projekter har ofte problemer med mangel på ressourcer og personale. Et ekstra sæt hænder kan derfor være en stor hjælp i det daglige arbejde, når der skal planlægges aktiviteter såsom basal undervisning, hygiejne og tidlig barndomsudvikling.

I Akuapem Hills kan du arbejde på skoler for børn med særlige behov. Disse børn er meget forskellige, og hvor nogle er fysisk udfordrede, er andre mere mentalt udfordrede og har for eksempel svære indlæringsvanskeligheder. Du hjælper især med undervisning hvor du sammen med børnene laver håndværk, praktiske opgaver og håndarbejde.

Alle børnene på børnehjemmet, men også børnene i skolen, havde en helt utrolig livsglæde. Selvfølgelig kunne de godt blive kede af det, ligesom alle andre børn, men deres indstilling til ting og livet er helt anderledes end danske børns.
Stine, frivillig

Frivillig sammen med børn og unge fra børnehjem i Ghana

Hvis du har færdiggjort mindst ét år inden for et relevant studie såsom socialrådgiver, psykologi eller lign., kan du også arbejde på en skole for børn med særlige behov. Her er der dog i højere grad fokus på det sociale arbejde, og du får en lokal socialrådgiver som supervisor. Dette projekt er især relevant for dig, der har erfaring fra studiet, og nu gerne vil prøve det af i praksis evt. som en del af et praktikforløb.

Du kan også vælge at arbejde på en døveskole. Tegnsproget på skolen er en blanding af amerikansk, britisk og ghanesisk, men tidligere frivillige fortæller, at det ikke svært at lære for nye frivillige. Her hjælper du det lokale personale med de daglige opgaver.

Frivillig sammen med ghanesiske børn

Med jævne mellemrum afholder vi workshops for frivillige på humanitære projekter. Her kan du og andre frivillige mødes med jeres koordinator og diskutere idéer, problemstillinger og erfaringer. Da vi arbejder på mange børnehjem i Ghana, opfordrer vi dig til at tage kontakt til os for at høre nærmere om de specifikke muligheder.

Uanset hvor du vælger at arbejde, vil din hjælp blive værdsat. For at sikre at vores frivillige og lokale partnere har de rette forventninger til hinanden og projekterne har vi udarbejdet en Care Management Plan, som alle frivillige på humanitære projekter forventes at følge. Du kan læse den her.

Ghana Care Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲