You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med IT i Ghana

Oversigt

Bliv frivillig på IT-projektet I Ghana

Ghana er i stigende grad blevet et populært mål for turister. Dette har medført en stigning i jobs hvor IT-færdigheder er essentielle. Det er derfor utroligt vigtigt for ghaneserne at have kendskab til IT for at kunne gøre sig gældende på jobmarkedet; især for børn og unge har det stor betydning for deres fremtidige muligheder at kunne benytte en pc.

I Ghana taler indbyggerne engelsk og det lokale sprog, twi. Du kan forbedre dine sprogkundskaber og derved få et større personligt udbytte af dit frivillige arbejde ved at supplere dit arbejde med et sprogkursus.

Din rolle som frivillig

Undervis børn og unge i IT I Ghana

Frivillige på vores IT-projekter i Ghana underviser i basalt brug af IT. Som volontør har du rig mulighed for at blive en del af et lokalsamfund og udføre et praktisk stykke arbejde der har direkte indflydelse på lokalbefolkningens hverdag.

Vores IT-projekter foregår i henholdsvis Akuapem Hills og Cape Coast. IT-projektet i det fattige Akuapem Hills foregår på en skole, hvor der er tre computere til rådighed. Computerne har alle Windows XP installeret. IT-centret blev startet i april 2005 på Abiriw Primary School af en tidligere frivillig fra Projects Abroad. Du kan arbejde som assistent for en lokal IT-lærer eller du kan have ansvaret for undervisningen i din egen klasse.

På vores IT-projekt i Cape Coast arbejder du på en lokal skole, som har et egentligt IT-lokale. Her undervises i IT hver dag. Skolen har to faste IT-lærere, og din rolle som frivillig vil være at assistere dem i undervisningen. Du kan også undervise din egen klasse eller arrangere ekstra undervisning.

Jeg har mere forståelse for ansvaret for en klasse, og jeg føler mig som et nyt menneske. Jeg har i hvert fald fået meget mere tålmodighed!
Thomas, frivillig

Du underviser dine elever i forskellige opgaver: alt fra at demonstrere hvordan man tænder og slukker for en computer, bruger software som Word, Excel og PowerPoint, til hvordan man bruger internettet til research og kommunikation. Udover at hjælpe de studerende vil du få mulighed for at udarbejde undervisningsmateriale, opgaveark og et database-system over de studerende. Hvis du har kendskab til for eksempel udvikling af databaser og vedligeholdelse af systemer er det naturligvis en stor fordel.

IT-kundskaberne er meget basale, og i modsætning til mange danskere er ghanesere ikke vokset med brug af computere til skole- eller arbejdsopgaver. Som volontør bør du derfor være forberedt på at have elever, som vitterligt ikke forstår at bruge en computer.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲