You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Almen Medicin i Cambodja

Oversigt
Projektoversigt

Frivillige på medicinsk outreach i lokalsamfundet

De fleste frivillige inden for almen medicin i Cambodja arbejder på statshospitalet i Phnom Penh på en lang række forskellige afdelinger, afhængigt af dine egne præferencer. Men det er også muligt at blive frivillig på et børnehospital eller på en international privatklinik.

Når du som frivillig i Cambodja starter dit medicinske projekt, skal du have fuldført mindst tre års medicinstudier.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig på medicinsk outreach i lokalsamfundet

Statshospitalet i Phnom Penh er Cambodjas største og har over 300 ansatte. Vi vil spørge dig, inden for hvilke områder du kunne tænke dig at specialisere dig: anæstesi; øre-næse-hals; obstetrik, pædiatri, radiologi, gynækologi, neurologi, psykoterapi, skadestue (kræver mindst seks måneders erfaring) eller kirurgi.

Afhængigt af længden af dit ophold, kan du vælge at bruge uger eller endda måneder i de forskellige afdelinger, men alle afdelinger kræver, at du bliver minimum to uger. Din koordinator på hospitalet vil dernæst aftale dine arbejdsopgaver med specialiserede læger inden for de forskellige afdelinger. Vi kan dog ikke garantere, at arbejdet i alle afdelinger er muligt i alle ønskede perioder. 

Faciliteterne på hospitalet er basale, og behandling er nogle gange langt fra de standarder, man kan forvente i Vesten. Du skal forberede dig på at se alvorlige tilfælde, og du bør prøve på ikke at blive følelsesmæssigt involveret med patienterne. De normale arbejdstider er mandag til fredag fra 8-12.

Mange af lægerne arbejder ikke om eftermiddagen, men hvis du er ivrig og motiveret, er det nogle gange muligt at arrangere arbejde på hospitalet om eftermiddagen fra 14-17, hvor du kan hjælpe sygeplejersker med ekstra arbejde med patienterne. Nogle frivillige har endda arrangeret at arbejde på nattevagter.

Mange af lægerne taler fransk frem for engelsk, og det vil derfor være nyttigt at kunne lidt fransk, men der som regel enkelte engelsktalende ansatte eller lægestuderende i hver afdeling, som kan hjælpe dig.

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere. Du vil have fri i weekenden, således at du kan rejse rundt og opleve Cambodja sammen med de andre frivillige.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲