You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Almen Medicin i Argentina

Oversigt
Projektoversigt

Vores medicinske foregår i og omkring Cordoba, hvor vi samarbejder med en række hospitaler og mindre klinikker. Som frivillig kan du arbejde på en række forskellige afdelinger, så hvis du har særlige ønsker eller kvalifikationer, så giv os gerne besked.

Som ulandsfrivillig på vores medicinske projekter i Argentina vil du opnå værdifuld medicinsk arbejdserfaring side om side med nogle af de bedste læger i Argentina. For deltagelse på dette projekt skal du have gode spanskkundskaber, da det er helt centralt at de frivillige er i stand til at kommunikere med både personale og patienter. Ønsker du at forbedre dit spanske før din projektstart, anbefaler vi, at du deltager på et af vores sprogkurser, hvor du vil modtage kvalificeret undervisning.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillige på medicinsk projekt foran hospital i Argentina

Vores frivillige på medicin og sundhedsprojekterne arbejder på turnus på forskellige hospitaler i Cordoba, hvilket giver dig et godt indblik i arbejdet på et moderne hospital. Du vil have mulighed for at overvære medicinske procedurer på de overbebyrdede statshospitaler og på de mindre ’Dispensarios’, der på visse dage rejser ud i landområderne og tilbyder lægelig assistance til små lokalsamfund. Under dit ophold på hospitalet vil du følge læger og sygeplejersker i deres arbejde, du vil assistere når de mødes med patienter, du vil observere operationer og deltage i lægefaglige forelæsninger.

Arbejder du som ulandsfrivillig på ’Dispensarios’, vil du snart finde dig selv i gang med at give et lille barn et helbredscheck, assistere ved vaccinationer, og give gode råd om for eksempel ernæring og prævention.

Vi afholder regelmæssigt workshops for frivillige på medicinske projekter. Her kan du mødes med andre frivillige og få et godt indblik i det argentinske sundhedssystem. Du har også mulighed for at deltage i medicinske outreaches hvor frivillige sammen med lokalt personale besøger lokale skole og centre for at lave oplysningsarbejde om for eksempel hygiejne, ernæring, forebyggelse af sygdomme.

På alle vores medicin og sundhedsprojekter er det vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige på sabbatår uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken.

Uden en medicinsk uddannelse vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i fire uger eller mere.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Argentina Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲