Volunteers coaching sports in schools in Tanzania play a ball game with students.

Frivilligt arbejde med sportstræning på skoler i Tanzania

Bo og arbejd i Østafrika og undervis i idræt på underprivilegerede skoler for at hjælpe skolebørn med at udvikle deres fysiske færdigheder

Projektoversigt

Arbejd frivilligt som sportstræner på skoler i Tanzania og hjælp skolebørn med at udvikle deres fysiske færdigheder gennem struktureret idrætsundervisning. Projektet er en god mulighed for at hjælpe børn med at få adgang til sportstræning, mens du samtidig får erhvervserfaring som træner og undervisning.


I Tanzania er der mangel på struktureret idrætslektioner, da der ikke er nogen statsstøtte for idrætsundervisere, hvilket betyder, at idræt bliver sprunget helt over eller bliver afholdt af en lærer, som har begrænset tid til at planlægge sportsaktiviteter. Du hjælper ved at planlægge og afholde idrætslektioner på skoler, hvor du kan fokusere på sportsgrene som fodbold, kurvebold, volleyball og almen motion.


Du arbejder i den livlige by, Arusha, hvor du bor hos en lokal værtsfamilie. Få mest muligt ud af din tid i Østafrika og rejs og udforsk dine nye oplevelser sammen med andre frivillige.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med skolesport i Tanzania det rigtige for mig?

Hvis du brænder for sport, er ivrig efter at hjælpe dem, der har brug for det, og kan lide at arbejde med børn, så er projektet med sport i Tanzania det helt rigtige for dig.

 

Ved at være sportstræner på skoler i Tanzania, gør du aktivt en forskel for børnenes uddannelse, og sørger for at de har det sjovt med at få motion. Du kan også hjælpe dem med at udvikle færdigheder inden for samarbejde, når du træner dem i holdsport. Denne form for arbejde giver dig en værdifuld, praktisk oplevelse, som du kan skrive på dit CV, og som giver dig spændende oplevelser at fortælle om til samtaler og i ansøgning.

 

Du behøver ikke at have erfaring eller kvalifikationer på området for at deltage, men det hjælper, hvis du har noget viden om populære sportsgrene. Projects Abroads personale står klar til at vejlede og støtte dig, hvis du får brug for det.

 

Du kan tilmelde dig projektet hele året rundt. Vi anbefaler dig at blive i længere tid, så du kan gøre en større forskel for dine elever. Du skal være opmærksom på, at monsoon årstiden er fra midt i marts til slutningen af maj, så du vil måske undgå at tage afsted i netop denne periode.

A sports instructor does a quick warm up with students during her volunteer sports coaching in schools in Tanzania

Hvad bliver min rolle som frivillig sportstræner i Tanzania?

Du arbejder som sportstræner på folkeskoler i Tanzania. Her er nogle af de arbejdsopgaver, som du kan forvente at få som frivillig inden for skolesport:  

  • Planlægge og forberede idrætslektioner for skoleelever på lokal skoler
  • Træne børnene i forskellige sportsgrene for at opfordre til samarbejde, sjov og motion



Dit arbejde bliver inddelt i de følgende kategorier:


Undervis i idræt med forskellige sportsgrene  


Du bruger det meste af din tid på at planlægge og afholde idrætslektioner på en lokal folkeskole. Du bliver den ledende idrætslærer på skolen, så vær forberedt på at tage initiativ, mens det lokale personale er klar til at vejlede dig. På den måde kan du bruge din kreativitet til at finde på nye træningsmetoder og at introducere nye sportsgrene og spil.


Du kan komme til at undervise et stort antal børn ad gangen, så det må du forberede dig på, når du planlægger undervisningen. Du skal sikre, at hvert enkelt barn har mulighed for at deltage i aktiviteterne. Hvis du har brug for gode råd eller vejledning, kan du altid række ud til Projects Abroads medarbejdere.


Træne børnene i skolesport


Om eftermiddagen efter skoletid, fortsætter du med at arbejde som sportstræner. Her underviser du i sportsgrene som:


  • Fodbold
  • Volleyball
  • Kurvebold
  • Rugby


Gennem disse sportslektioner giver du børnene mulighed for at blive sundere og stærkere, mens du lærer dem at arbejde sammen. Sportstræningen giver også børnene trygge rammer til at lære og trives efter skole. Du kan også bede om at rotere mellem to eller tre skoler under dit ophold, så du kan arbejde på at arrangere konkurrencer og turneringer mellem skolerne.


Hvor i Tanzania skal jeg bo og arbejde?

Arusha

Du arbejder på lokale skoler i et lille, landligt lokalområde omkring 40 minutter fra Arusha. Du bor i Arusha under dit ophold på projektet og tager offentlig transport ud til USA River.

De skoler, vi samarbejder med i Tanzania, er underprivilegerede og har begrænsede midler. Derfor må du finde på kreative løsninger, når du skal undervise i idræt, da du ikke nødvendigvis har adgang til det udstyr, du er vant til. Derudover har de fleste skoler ikke ressourcer til at ansætte en idrætslærer, og derfor har børnene for det meste ikke idræt, med mindre der er en frivillig som dig på skolen.

Arusha fungerer som en passage til nationalparker og safarier i Tanzania, og byen er samtidig et travlt og livligt samlingspunkt ved foden af Mount Meru. Smag på lokal mad på en restaurant i byen, tag ud at shoppe eller tag på en eksotisk safari.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Tanzania


Hvordan ser en typisk dag på projektet med skolesport i Tanzania ud?

Du starter din dag som frivillig med at spise morgenmad med din værtsfamilie, hvorefter du tager afsted til den skole, du skal arbejde på. På din første dag, følger en Projects Abroad medarbejder dig på arbejde for at vise dig vejen.


Skoletimerne i Tanzania starter normalt klokken 9, og du bruger formiddagen på at afholde idrætslektioner for eleverne. Når du ikke underviser, bruger du tid på at forberede de kommende idrætstimer og finde på kreative måder at få børnene til at bevæge sig på.


Når skoledagen er slut omkring klokken 14.30, bruger du eftermiddagen på at fungere som sportstræner. Fodbold er den mest populære sportsgren, men du kan også få muligheden for at træne kurvebold, volleyball eller rugby. Brug eftermiddagen sammen med børnene på at forbedre deres evner inden for sport, opfordre til teamwork og lære dem om fordelene ved at dyrke sport. Din dag slutter omkring klokken 16.30-17.00.


Du har fri om aftenen og i weekenden, hvor du kan udforske dine nye omgivelser i smukke Tanzania.

Volunteers practise their passing in preparation to coach sports in schools in Tanzania

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at give vores samarbejdsskoler struktureret idrætsundervisning til børnene.


De fleste af de skoler, vi samarbejder med, ligger i udsatte områder. Vi har valgt dem, fordi vi så et behov for sportstræning i god kvalitet på netop disse skoler, som har begrænset finansiering og ressourcer og ikke har råd til at ansætte en dedikeret idrætslærer. Nogle gange afholder de andre lærere idrætsundervisningen, men den er ikke velstruktureret, og andre fag bliver oftest prioriteret først.


Det betyder, at børnene går glip af jævnlig motion og får ikke mulighed for at lære forskellige sportsgrene. Derfor har vi brug for din hjælp som frivillig sportstræner. Du planlægger og afholder idrætsundervisning, hvor du fokuserer på at lære børnene forskellige sportsgrene og på at få dem i bedre form. Du hjælper også børnene med at lære om fordelene ved samarbejde, for eksempel ved at spille holdsport, som kan styrke deres selvtillid.


Bliv frivillig inden for skolesport i Tanzania og oplev Østafrikas smukke omgivelser, mens du giver skolebørn muligheden for at udvikle sig gennem sport og fysisk aktivitet.

A Projects Abroad volunteer coaches sports in schools in Tanzania

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Arusha. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Tanzania og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

En rejse til Tanzania giver dig chancen for at opleve livet i hjertet af Afrika. Der er masser at se og gøre her, når du har fri fra dit projekt.

Et projekt i Tanzania ville ikke være fuldendt uden en safari. Her får du chancen for at se det smukke dyreliv i landet som elefanter, næsehorn og løver.

Derudover er Tanzania hjemsted for det højeste bjerg i Afrika, Kilimanjaro. Du kan bruge en fredfyldt eftermiddag med at vandre rundt om foden på bjerget gennem den frodige vegetation.

Det er et must at gå og kigge på et farverigt, livligt, lokalt marked, når du er i Tanzania. Du kan også tilbringe noget tid i en masai landsby, hvor du kan lære om en helt anderledes livsstil.

Der er højst sandsynligt mange andre frivilligt i Tanzania samtidig med dig, så du har muligheden for at udforske landet på egen hånd eller med en gruppe ligesindede frivillige fra forskellige projekter. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer